DIY: Kesäiset koristeluideat kotiin ja juhliin – Luo Tunnelmaa Luovasti

DIY: Kesäiset koristeluideat kotiin ja juhliin – Luo Tunnelmaa Luovasti

Kesäjuhlien suunnitellessa kannattaa aloittaa alkuvalmistelut hyvissä ajoin. Aloitetaan laatimalla selkeä suunnitelma siitä, millaista tunnelmaa halutaan luoda. Tämä määrittää, millaisia materiaaleja ja koristeita tarvitaan.

Ensin vieraat ja juhlan luonne. Klassiset kesäjuhlat kotona saavat ilmeensä luonnonmateriaaleista, kuten pellavasta ja puuvillasta. Tekstiilit toimivat pohjana kattaukselle, joten valitse kestävä ja ajaton pöytäliina, joka sopii monenlaiseen juhlaan.

Seuraavaksi valitaan koristeita. Käytä luonnon antamia elementtejä, kuten tuoreita leikkokukkia, jotka tuo tilaan eloisuutta. Valitse esimerkiksi edullisia krysanteemeja tai ruusuja. Voit lisätä pöytään myös erivärisiä ja -kokoisia lasimaljakoita.

Muista kuitenkin budjetti. Aloita suunnittelu listalla tarvittavista materiaaleista ja vertaile hintoja. Jos koristeita halutaan tehdä itse, varaa aikaa niiden valmistukseen ja tee tarvittaessa ostokset jo etukäteen.

 • Päivämäärä: Noin kuukausi ennen juhlia
 • To do:
  • Vieraslista
  • Budjetti
  • Kutsukortit
  • Suunnitelma koristeluista ja tarjottavista

Kesäiset koristeet ovat ilo silmälle ja luovat juhlaan tunnelmaa. Onnistuneet alkuvalmistelut ja harkittu materiaalien valinta takaavat, että juhlapaikka hehkuu kesäistä lämpöä ja iloisuutta.

Puutarhajuhlien koristelu

Järjestäessään puutarhajuhlia, ihmiset hyödyntävät usein luonnon tarjoamia materiaaleja, valaistusta ja lyhtyjä sekä panostavat kauniiseen kattaukseen ja tekstiileihin luodakseen kutsuvan tunnelman.

Luonnonmateriaalit hyödyksi

Luonnon tarjoamat materiaalit tuovat aitoa tunnelmaa puutarhajuhliin. Esimerkiksi:

 • Oksat ja kukat: Voit luoda näyttäviä asetelmia leikkaamalla oksia ja kukkia omasta puutarhasta.
 • Kivet ja hiekka: Käytä niitä esimerkiksi pöytänumeroiden tai -karttojen painoina.

Valaistus ja lyhdyt

Valaistus luo juhlapaikalle tunnelmaa ja antaa iltaan pehmeyttä:

 • Lyhdyt: Ripusta lyhtyjä puiden oksille tai asettele niitä käytäville.
 • Keijuvalot: Kieto keijuvaloja ympäri puutarhaa luomaan satumaista hehkua.

Kattaus ja tekstiilit

Pöytäasettelu ja tekstiilit viimeistelevät juhlatilan ilmeen:

 • Pöytäliinat ja -servetit: Valitse luonnonläheisiä sävyjä, jotka sulautuvat ympäristöön.
 • Astiat ja aterimet: Käytä astioita, jotka sopivat puutarhateemaan ja ovat kestäviä ulkokäyttöön.

Kesäiset koristeet sisätiloihin

Kesän tullen sisätilojen koristelu tuo raikkautta ja väriä kotiin. Hyödyntämällä luovia ideoita ja materiaaleja, jokainen voi luoda iloista tunnelmaa omaan kotiinsa.

Värikäs seinäkoriste

Seinälle ripustettava värikäs koriste luo huoneeseen välitöntä kesäistä ilmettä. Käyttämällä esimerkiksi värjättyä paperia tai kangaspaloja, voi askarrella seinälle ainutlaatuisia koristeita. Leikkaamalla paperista tai kankaasta erikokoisia ja -muotoisia osia ja niitä yhdistelemällä saadaan seinälle eläväinen kokonaisuus. Erilaiset värit ja kuosit tuovat huoneeseen kesäisen äänimaailman.

 • Tarvikkeet:
  • Värjätty paperi tai kangaspalat
  • Sakset
  • Liimaa tai nuppineuloja kiinnitykseen
 1. Leikkaa värikkäitä kuvioita.
 2. Liimaa kuvioita seinälle muodostaaksesi kokonaisen teoksen tai käytä nuppineuloja vähemmän pysyvään kiinnitykseen.

Kukka-asetelmat ja maljakot

Kukka-asetelmat ovat perinteinen ja aina yhtä ihastuttava tapa tuoda luontoa sisätiloihin. Ne sopivat niin päivittäiseen sisustukseen kuin juhlapöydän kruunuksi. Käyttämällä erikokoisia ja -muotoisia maljakoita voi luoda dynaamisen ja mielenkiintoisen kukka-asetelman. Kesäiset kukat kuten päivänkakkarat ja leinikit ovat helppoja löytöjä ja tuovat kotiin kesän tuoksun.

 • Ideoita maljakon täytteeksi:
  • Vesi ja tuoreet leikkokukat
  • Hiekat ja kuivatut kukat koristeeksi
  • Pienet valot sisälle maljakon pohjalle luomaan tunnelmaa

Käytä läpinäkyvää maljakkoa tuomaan raikkautta tai värillistä maljakkoa lisäämään aksenttia.

Kesän juhlapäivien teemakoristeet

Kesäjuhlat ovat erinomainen tilaisuus tuoda luonnon kauneutta osaksi koristelua ja hyödyntää kauden kukkia ja värimaailmaa. Eri juhlapäiville on omat perinteensä ja teemansa, jotka heijastuvat koristeluissa.

Juhannusjuhla

Juhannusta vietetään usein ulkona, luonnon keskellä, joten koristeluissa voi hyödyntää ympäristön antamia mahdollisuuksia. Koivunoksat ja juhannuskukat ovat perinteisiä elementtejä, jotka toimivat niin pöytäkoristeina kuin tilan somistuksena. Pöydille voi asetella myös erilaisia lyhtyjä ja kynttilöitä luomaan tunnelmaa iltaan.

Rippijuhlat

Rippijuhlien koristeluissa kunniaa saavat usein hillityt ja elegantit sävyt. Pöytäkoristeluun sopivat esimerkiksi valkoiset pellavaliinat ja niiden päälle asetellut raikkaat leikkokukat. Seinille ja kattoon voi ripustaa valkoisia ilmapalloja tai paperikoristeita, jotka luovat juhlavaa tunnelmaa.

Kesähäät

Kesähäiden koristeluissa heijastuvat usein luonnonläheisyys ja romanttisuus. Kukka-asetelmat voivat olla suuria ja näyttäviä, ja ne sointuvat häiden väriteemaan. Pöydille voi levittää pitsiliinoja ja kynttilöitä, ja tuoleihin voi kiinnittää kankaista solmittuja rusetteja. Ulkotiloissa voi käyttää hyödyksi esimerkiksi valosarjoja puiden oksilla ja polkujen varrella sijoitettuja lyhtyjä tunnelman luomiseksi.

Käsintehtyjä koristeita lapsille

Lapsille suunnatut käsintehdyt koristeet lisäävät juhliin leikkisyyttä ja luovuutta. Paperiperhosketju on yksinkertainen ja kaunis koriste, jonka valmistus on loistava yhteinen askarteluprojekti vanhemmille ja lapsille. He voivat leikata värikkäästä paperista perhosia ja ompelukoneen avulla yhdistää ne narun kanssa koristeiksi.

Bannerit ovat toinen suosittu ja helppo tapa tuoda tunnelmaa lasten juhliin. Bannerit voi tehdä kirjaimista, jotka on leikattu erivärisistä papereista. Ne voi liittää yhteen narulla tai langalla, jolloin saadaan aikaan iloinen viesti tai lapsen nimi.

Toinen hauska koriste on itsetehty kukkaseppele, joka sopii monenlaisiin kesäisiin tapahtumiin. Kukkaseppeleen voi valmistaa luonnonkukista tai silkki- ja kreppipapereista tehtyinä, jolloin ne kestävät pitkään.

MateriaaliAskarteluidea
PaperiPerhosketju
KartonkiKirjainbanneri
KukatKukkaseppele

Lapset voivat myös itse vaikuttaa koristeiden suunnitteluun, valitsemalla värithän haluavat käyttää sekä miettiä koristeiden sijoittelu juhlatilassa. Tällöin koristelu on sekä hauskaa että kehittää lapsen luovuutta ja suunnittelutaitoja.

Kierrätysmateriaaleista tehtyjä koristeita

Kotona ja juhlissa koristelu luo tunnelmaa ja tuo tilaan oman persoonallisen ilmeen. Yksi kestävä ja mielikuvituksellinen tapa on hyödyntää kierrätysmateriaaleja koristeiden valmistuksessa.

Paperi on erinomainen kierrätysmateriaali. Vanhoista kirjoista, lehdistä ja lahjapapereista voi taitella upeita origameja ja kukkia. Erilaiset paperikassit taipuvat myös monenlaisiin koristeisiin, kuten:

 • Kukkaruukun suojat
 • Köynnökset

Toinen persoonallinen materiaali on PET-pullot. Niistä voi leikata kiehkuroita ja muita kuvioita, jotka kiinnitetään naruihin luomaan leijuvia koristeita tai esimerkiksi lasisia kukkia.

Vanhat tekstiilit, kuten vaatteet tai verhot, ovat oivallisia luomaan uutta ilmettä:

 1. Pöytäliinat
 2. Sohvatyynyt
 3. Seinätekstiilit

Hyödyntämällä kierrätysmateriaaleja koristeiden tekemisessä tuetaan ympäristöä, ja samalla luodaan täysin ainutlaatuisia elementtejä. Jokainen itse tehty koriste kertoo tarinaa ja tuo tilaan lämmintä, itsetehtyä tunnelmaa.

DIY-projektien turvallisuus ja ympäristöystävällisyys

Kun he lähestyvät kotiin ja juhliin tehtäviä kesäisiä DIY-projekteja, turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden pitäisi olla ensisijainen huoli. Turvalliset työtavat ja materiaalien harkittu valinta vaikuttavat myönteisesti ympäristöön sekä takaavat DIY-harrastajien hyvinvoinnin.

Turvallisuusvälineiden käyttö:

 • Käsineet: Suojaa kädet liimoilta, maaleilta ja teräviltä reunilta.
 • Suojalasit: Estävät roskien ja kemikaalien joutumisen silmiin.
 • Naamiot: Tarjoavat hengityssuojan pölyltä ja höyryiltä.

Valitse ekologisia materiaaleja:

 • Kierrätetyt materiaalit: Esimerkiksi kierrätyskuteen käyttö kesäkasseihin.
 • Luonnolliset aineet: Etsi maaleja ja liimoja, jotka ovat luonnonmukaisia ja hajoavat ympäristössä.
 • Kestävyys: Suosi kestäviä materiaaleja, jotka kestävät aikaa ja vähentävät tarvetta uusille resursseille.

Projektien aikana tulee aina varmistaa:

 • Hyvä ilmanvaihto, erityisesti kun käytetään kemikaaleja.
 • Selkeät työohjeet, jotta vältetään tarpeettomat riskit.
 • Jätteiden asianmukainen hävittäminen: kierrätä tai hävitä jäämät turvallisesti.

Turvallinen ja ympäristöystävällinen lähestymistapa DIY-projekteihin ei ainoastaan lisää niiden nautittavuutta vaan pitää myös harrastajan ja luonnon terveinä.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *